Velkommen til SUK

Sandvikens Ungdomskorps ønsker seg nye medlemmer!
Sandvikens ungdomskorps er et janitsjarkorps i sitt 99-ende år, som gjerne vil at DU skal begynne å spille med oss. Hvis du er ny i byen, og/eller ønsker å finne tilbake til gamle kunster er det bare å ta kontakt! (post@suk.no, eller på Facebook)

I august 2022 har vi åpne øvelser 15.08, 22.08 og 29.08 i Meyermarken bydelshus i bydelen Sandviken i Bergen fra 18.45-21.45.

Er du student og bor i Bergen til høsten? Da kan vi tilby: gratis førstesemester og gratis utlån av instrumenter.

Repertoar høsten 2022:
Lux Aurumque  av Eric Whitacre
Høstvise  av Christian Hartmann
A night in Tunisia  av Gillespie/Paparelli
Bossa til høsten av Frode Thingnæs
Vallflickans dans av Hugo Alfvén
Conga Del Fuego Nuevo av Arturo Marquez 
Do dat thing av Harry Connick Jr. 
Thoughts of Love av Arthur Pryor
Incantation and dance  av John Barnes Chance      

Dette er litt om hvordan vi har det i korpset vårt:

S.U.K. er et korps med lange tradisjoner og gode resultater. Hos oss finner du «alt som korps har å by på»: Godt selskap og vennskap, fellesprøver, hjemmeøving, seminarer, konserter, NM, marsjering og dugnader. Vi er opptatt av en stabil besetning, forpliktelse til korpset og god trivsel. Vi håper du vil trives hos oss og gleder oss til å bli kjent med deg!  

Prøver Vi øver hver mandag kl. 1845-2145 i Meyermarken Bydelshus. Vi møter til oppvarming kl. 1830. Fokus og konsentrasjon på prøven er en selvfølge. Mobilen bruker vi minst mulig. Midt i prøven har vi en pause. Etter prøven rydder vi våre egne ting (inkl. stolen vår) før vi sier takk for i dag.  Trenger du hjelp til å komme deg til og fra øvelser/konserter? Ta kontakt – det er sikkert noen som skal samme vei.   

Innmelding Det er viktig at du melder deg inn i korpset slik at vi får deg inn i våre registre og du kan motta e-post med viktig informasjon. Vi benytter Styreportalen og Tutti-appen for administrasjon. Ta kontakt med en i styret for innmelding.   

Noter Vi legger ut noter digitalt i Tutti-appen. Denne kan du enkelt laste ned på mobilen, og du får tilgang når du har meldt deg inn i korpset. Notene vil også bli sendt ut på mail med jevne mellomrom. Skriv ut notene hjemme, så sparer vi tid på prøven.   
  
Terminlisten Terminlisten vår finnes i Tutti-appen. Her ser du prøver, seminarer, konserter og dugnader.  Det er viktig at du noterer deg dette så du unngår kollisjoner med andre aktiviteter.  

Fravær For at korpset skal kunne ha fremgang er vi avhengige av at alle stiller på prøvene. Fravær og forsentkomming må derfor begrenses til det absolutt nødvendige, og meldes i god tid til gruppeleder og i Tutti-appen. Må du være borte fra en konsert eller annet arrangement, må du melde dette til gruppeleder og til styret i god tid på forhånd. Kanskje må det vikar til. I denne prosessen forventer vi at du tar medansvar for og bidrar til at situasjonen løser seg på best mulig måte. Medlemmer som må være borte for lengre perioder (f.eks. pga. studier, fødsler osv.), bes søke permisjon.

Korpsets inntekter Et korps som vårt er avhengig av høye inntekter for å kunne drive slik vi gjør. I tillegg til tilskudd fra kommunen og ulike andre, er det derfor også nødvendig med diverse dugnader.  Vi tjener en del på utespillinger, særlig for buekorpsene. I tillegg tar vi gjerne spilleoppdrag f.eks. juletrefester, firmaoppdrag osv.  Vi har et årlig loppemarked – som oftest om høsten, og gjerne sammen med et annet korps. Dette er en stor jobb -men er også gøy og sosialt. De siste årene har vi ikke avholdt dette pga corona-restriksjoner, men vi kommer nok i gang igjen snart.

Kontingent Kontingenten er kr. 1500 pr. halvår. Skolekorpsmusikanter betaler ikke kontingent, studenter betaler kr. 1000. Betaling skjer via faktura, som sendes ut to ganger årlig.   Utstyr De fleste spiller på egne instrumenter. Korpset har imidlertid noen spesialinstrumenter, slagverk og enkelte andre. Du må ha med ditt eget notestativ (og på dette ligger det selvsagt en nyspisset blyant! ).  Muter, fliser, ventilolje osv. holder vi som hovedregel selv.   

Antrekk på konserter/marsjering  Som oftest stiller vi på konserter i svarte klær eller mørk dress/hvite skjorter. Noen ganger har vi i også blitt enige om et fargeinnslag, f.eks. rødt til julekonserten. Dette opplyses det om for hver gang. Korpset har også uniformer som vi bruker når vi er ute og marsjerer.  

Søk
Driftes av Styreportalen AS